Blijven rijden

Onderhoud is belangrijk voor het voorkomen van problemen.

Investering

Een onderhoudsbeurt is een investering in de toekomst.

onderhoudsgevoelig

Hoe ouder het voertuig, des te belangrijker het onderhoud.

optimale werking

Regulier onderhoud zorgt ervoor dat het voertuig optimaal werkt en dus ook zuinig is en blijft.

Frequently asked questions

Iedere auto heeft onderhoud nodig. De fabrikant bepaalt na hoeveel kilometer een onderhoudsbeurt moet plaatsvinden, u vindt dit in het instructieboekje. De periodes tussen deze onderhoudsbeurten (de onderhoudsintervallen) worden steeds langer: tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 kilometer of meer geen uitzondering. Er zijn zelfs auto’s die zelf aangeven wanneer er onderhoud nodig is, afhankelijk van het gebruik.

Bij autobedrijf Laseur kan je kiezen tussen een grote en een kleine beurt. Een grote beurt is de uitgebreide versie van de kleine beurt. Welke beurt u nodig heeft is afhankelijk van het merk en de kilometerstand van uw auto. 

Wat houdt een kleine of grote beurt in?
Vanwege de veel langer geworden onderhoudsintervallen is er van een traditioneel ‘kleine en grote beurt’-regime bij de meeste auto’s eigenlijk geen sprake meer. Het onderhoud aan moderne auto’s kun je indelen in vier categorieën:

 • Vaste inspectie
  Het jaarlijkse controlemoment voor de auto. Alle belangrijke zaken worden nagelopen, zoals de remmen, de ophanging en de diverse vloeistoffen. Bovendien wordt dan ook de motorolie ververst en het bijbehorende filter vervangen.
 • Reparatie aan slijtagedelen
  Voor bepaalde slijtagedelen is de levensduur afhankelijk van het gebruik, zoals de remblokken, de remschijven en de koppelingsplaat.
 • Tijd- of kilometergebonden vervanging
  Voor sommige onderdelen bestaat een vervangingsmoment bij een aantal verstreken jaren of verreden kilometers, afhankelijk van wat eerst komt. Een van de bekendste onderdelen die volgens dit principe vervangen worden, is de distributieriem.
 • Onvoorziene reparatie
  Voor veel onderdelen bestaat geen vooraf bepaalde levensduur, maar dat wil niet zeggen dat ze altijd een autoleven lang meegaan. Een waterpomp kan gaan lekken, een veer kan breken, een aandrijfas kan defect raken.

Autobedrijf Laseur is een universeel autobedrijf. Dit houdt in dat we alle merken en soorten auto’s, caravans en campers onderhouden. 

Algemene voorwaarden

Klik op de knop hieronder om de algemene voorwaarden te downloaden.
Deze voorwaarden zijn van toepassing op aankomen en reparaties die zijn gedaan bij autobedrijf Laseur.
Door een aankoop te doen bij ons of reparatie te laten uitvoeren bij ons gaat u akkoord met deze voorwaarden.